Πολυχρονόπουλος

POLYCHRONOPOULOS

Ο Δημήτρης Πολυχρονόπουλος είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. Εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (2002).  Έχει διδάξει σε προπτυχιακά μαθήματα και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Σήμερα διδάσκει μαθήματα Αρχιτεκτονικού (2ο και 5ο έτος)  και Αστικού Σχεδιασμού (4ο έτος) στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

 Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, με βασικό προσανατολισμό το σχεδιασμό του δημόσιου και αστικού χώρου.

Από το 2008 – 2011 συντόνισε το Διεθνές Θερινό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στη Θάσο, με θέμα «Διαδραστικά Περιβάλλοντα και Αρχιτεκτονική», που αφορά σε πολλαπλές προσεγγίσεις της αρχιτεκτονικής, με συμβολές από το χώρο της τέχνης, της φιλοσοφίας και των κοινωνικών θεωριών. 

Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει λάβει 2 βραβεία και 4 επαίνους σε Πανελλήνιους και Ευρωπαϊκούς  Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς ιδεών, ενώ έχει συμμετάσχει σε  9 εκθέσεις αρχιτεκτονικής.

Από το 2005 – 2008  υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της περιοδικής έκδοσης (ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ) του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ)