Τροβά

trova

H Β. Τροβά είναι αναπλ. καθ. του Τμ. Αρχιτεκτόνων του Παν. Θεσσαλίας όπου διδάσκει αρχιτεκτονική σύνθεση και αστικό σχεδιασμό. Σπούδασε στο Τμ. Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (1986). Eκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία του ΙΚΥ στην Bartlett School of Architecture and Planning, UCL. Επισκέπτρια καθηγήτρια στα London South Bank University, Αγγλία, Politecnico di Milano, Ιταλία, Universidade Lusofona, Πορτογαλία. Visiting Teacher στην ΑΑ to 2002.

Έχει επιμεληθεί εκδόσεις σύγχρονης αρχιτεκτονικής (1997-2003 και έχει διατελέσει κριτής και τεχνικός σύμβουλος σε εθνικούς και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Ως αρχιτέκτονας έχει εκπονήσει μελέτες αστικού σχεδιασμού και  κτιρίων. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και σε εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου. Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή αρχιτεκτονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται σε ζητήματα σχεδιασμού σε σχέση με επίκαιρα αστικά φαινόμενα, με την αστική κινητικότητα και με την κατανόηση της πόλης ως ένα σύστημα συστηματικής χωρικής πληροφορίας.